Search
Close this search box.

כרטיסים

מפירנצה לפיזה – הגעה מפירנצה למגדל הנטוי בפיזה

מפירנצה לפיזה – הגעה מפירנצה למגדל הנטוי בפיזה

Pisa

עזרה עם תכנון החופשה בפירנצה?

מפירנצה לפיזה – הגעה מפירנצה למגדל הנטוי בפיזה

המגדל שמתנגד לכוח המשיכה ולהיגיון

ארץ המגף, איטליה, היא ממלכה שבה הדים של תרבויות עתיקות משתלבים עם פאר הרנסנס, ארץ של הרים נישאים, חופים שטופי שמש וסצנת אמנות, תרבות וקולינריה שגורמות לכל מטייל להתאהב. בין תכשיטיה הרבים של איטליה נמצאת העיר פיזה, , ביתה של אחת החריגות הארכיטקטוניות המדהימות בעולם – המגדל הנטוי של פיזה. מגדל הפעמונים הזה, יצירת מופת של ארכיטקטורה רומנסקית, מפורסם ברחבי העולם בזכות ההטיה (הבלתי מכוונת) שלו. המגדל, בו מבקרים מדי שנה כחצי מיליון מבקרים, נחשב לאחד מהאטרקציות התיירותיות הבולטות באיטליה, וכל זאת במרחק של שעה וקצת נסיעה מהעיר הציורית פירנצה.

אז אם מתחשק לכם להגיע לאתר המורשת העולמית של אונסק"ו הזה, ולפרסם גם אתם בקבוצת הווטסאפ של המשפחה או בעמוד האינסטגרם שלכם את התמונה המפורסמת שבה אתם מנסים להחזיק (ללא הצלחה כנראה) את המגדל הנטוי של פיזה, הגעתם למקום הנכון. 

במדריך שלפניכם סיכמנו לכם את כל מה שצריך לדעת לפני יום טיול מפירנצה למגדל הנטוי של פיזה, מסע בזמן שמחבר את המהפכה האמנותית של הרנסנס עם הנפלאות הארכיטקטוניות של עולם ימי הביניים. מדריך זה יספק עבורכם את כל המידע הדרוש, החל מלוגיסטיקת נסיעות ועד לתובנות תרבותיות, יבטיח שהחוויה שלכם תהיה מאירה ומהנה כאחד.

סיפורו של מגדל פיזה הנטוי- הטעות האדריכלית היפה והמפורסמת בעולם

הסיפור שלנו מתחיל במאה ה-12, בלב של מחוז טוסקנה הציורי. כאן, בעיר הקסומה פיזה, שנמצאת במרחק של כשעה וחצי נסיעה מבירת המחוז פירנצה, עלה רעיון לבנות מגדל פעמונים מתנשא, תוספת למתחם הקתדרלה המרהיב של העיר, ששוכן בליבה של העיר בכיכר פיאצה דה מירקולי (Campo dei Miracoli), כיכר הניסים. המגדל היה אמור לשקף את העושר והפאר של העיר, להוסיף עוד פנינה ארכיטקטונית לתיבת האוצר הזו שנקראת טוסקנה. 

אבן היסוד של המגדל התמים הונחה בשנת 1173, תקופה שבה העיר פיזה נחשבה לאחת מהרפובליקות הימיות החזקות באזור. לאדריכל הפרויקט, שזהותו נותרה אפופת מסתורין עד היום, היו חזיונות גדולים למבנה הזה. המגדל היה אמור להיות בגובה של שמונה קומות, עם עמודים וקשתות אלגנטיים, פלא אמיתי של אדריכלות רומנסקית.

בשנת 1178, כ-5 שנים לאחר תחילת הבנייה, עם השלמת הקומה השלישית של המגדל המפואר, התעוררה בעיה קטנה- המגדל החל להיות נטוי. אדריכל הפרויקט המופתע כמו גם פועליו החליטו לעצור את העבודה מחשש אמיתי שהמגדל יקרוס על יושביו, ובנייתו נעצרה למשך כמעט מאה שנים!. 

בשנת 1272 התחדשה הבנייה. מהנדסים ניסו לפצות על ההטיה בכך שהקומות העליונות יבנו כגבוהות יותר בצד אחד, אבל הדבר רק גרם למגדל לנטות אפילו יותר. לבסוף, בשנת 1372, הושלם חדר הפעמונים, והמגדל ניצב בגאווה, אם כי על צידו.

במהלך מאות השנים שלאחר מכן נעשו מאמצים רבים לייצוב המגדל. הקרקע שמתחתיו הפכה למבוצרת, הצליחה לשמור על נטייתו מועטה ביותר. בשלב מסוים אף חששו שהמגדל עלול לקרוס, ובתחילת המאה ה-21 ביצעו במקום פרויקט ייצוב הנדסי שהצליח להקטין בזהירות את ההטיה של המגדל לזווית בטוחה יותר.

למרות ההיסטוריה הבעייתית שלו, או יותר נכון בגללה, הפך המגדל הנטוי של פיזה לאחד מציוני הדרך המוכרים והאהובים בעולם. הנטייה שלו, תוצר של טעות אנושית והטבע הבלתי צפוי, הפכה את המגדל לסמל של חוסן ויופי דווקא בגלל חוסר השלמות שלו.

עד היום, תיירים מרחבי העולם נוהרים לעיר פיזה כדי לחזות במגדל יוצא הדופן הזה, עדות להנדסה מימי הביניים ולרוח המתמשכת של היצירתיות האנושית. הסיפור שלו הוא תזכורת שלפעמים, הפגמים והטעויות שלנו יכולים להוביל לתוצאות בלתי צפויות ומדהימות. המגדל הנטוי של פיזה עומד לא רק כמגדל, אלא כאגדה, נשען בחן על דפי ההיסטוריה.

9 עובדות מעניינות שכנראה לא הכרתם על מגדל פיזה

המגדל הנטוי של פיזה אמנם מפורסם בשל הטייתו הבלתי מכוונת, אבל יש לו עוד שפע של אלמנטים מעניינים שהופכים אותו לאנדרטה ייחודית בעולם האדריכלות וההיסטוריה. הנה כמה פרטים מרתקים על המבנה האייקוני הזה:

1.נטייה בלתי מכוונת- הסיבה העיקרית לנטייתו של המגדל היא הרכב הקרקע של האזור שבו הוא נבנה. הקרקע שמתחת למגדל היא תערובת של חימר רך וחול דק, אדמה רגישה במיוחד שהובילה לשקיעה ולתזוזה של המגדל. בנוסף, יסודות המגדל הונחו רק בעומק של כשלושה מטרים, מה שלא היה עמוק מספיק כדי לשאת את משקלו, במיוחד לאור האדמה הרכה והלא יציבה. כאשר משקל האבנים הצטבר עם כל מפלס נוסף במהלך הבנייה, החלו היסודות לשקוע בצורה לא אחידה, וכתוצאה מכך נוצרה ההטיה המיוחדת של המגדל. האינטראקציה בין עומק היסודות הבלתי מספק של המגדל להרכב הקרקע של האזור היא זו שגרמה למגדל הנטוי להיות הפלא המיוחד שהוא היום. 

  1. תקופת בנייה ארוכה- בניית המגדל נמשכה קרוב ל-200 שנה (1173-1372), בעיקר עקב הפרעות שנגרמו ממלחמות, קשיים כלכליים וניסיון לסדר את המגדל הנטוי.
  2. תא הפעמונים של המגדל- בחלקו העליון של המגדל תמצאו את חדר הפעמונים ובו שבעה פעמונים, כל אחד מהם מצלצל בסאונד של תו מוזיקלי אחר. הפעמון הגדול של המגדל הותקן בשנת 1655.
  3. ניסיונות התיקון של המגדל הנטוי- במהלך מאות שנות קיומו, נעשו מאמצים רבים לתקן את הנטייה של המגדל. המוצלח ביותר היה בין 1990 ל-2001, אז הצליחו לייצב את המגדל כשתיקנו את ההטיה ב-45 סנטימטרים, החזירו אותו למצב שבו היה בתחילת המאה ה-19.
  4. תעלומה אדריכלית- האדריכל האמיתי של המגדל הנטוי של פיזה נותר בגדר תעלומה. במשך שנים רבות, העיצוב יוחס לגוגלילמו ובוננו פיזנו, אך מחקרים אחרונים מצביעים על אדם אחר כאדריכל המקורי.
  5. נס מלחמת העולם השנייה- במהלך מלחמת העולם השנייה, המגדל שרד מספר איומים והתקפות, כשעל פי השמועות מי שמנע את הפגזתו היה קצין ארטילריה גרמני שהתרגש מיופיו הייחודי.
  6. גובהו המשתנה של המגדל– בשל נטייתו, גובה המגדל שונה בין שני צדדיו- זה שלמעלה וזה שלמטה. בנקודה הגבוהה שלו, המגדל מתנשא לגובה של כ-57 מטרים, בעוד שבצדו הנמוך מגיע ל-55 מטרים.
  7. 8. הדרך לפסגה ארוכה ומפותלת- כדי להגיע לפסגת המגדל הנטוי, על המבקרים לטפס 294 מדרגות. גרם מדרגות הלולייניות מציע חוויה ייחודית בזכות נטייתו של המגדל.
  8. אתר מורשת עולמית- המגדל, ביחד עם הקתדרלה, בית הטבילה ובית הקברות השכנים, הוכרז כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו בשנת 1987, מתוך הכרה בערכו האוניברסלי יוצא הדופן.
כיצד מגיעים מהעיר פירנצה?

המגדל הנטוי של פיזה (Leaning Tower of Pisa) ממוקם בעיר פיזה שנמצאת במערב מחוז טוסקנה, לא רחוק מחופי מערב המדינה. העיר פיזה נמצאת מרחק של כ-85 ק"מ מבירת המחוז פירנצה. המגדל ממוקם בלב העיר פיזה, חלק ממתחם פיאצה דיי מירקולי (כיכר הניסים), שכולל גם את קתדרלת פיזה, בית הטבילה והקמפוסנטו.

הגעה עצמאית למגדל פיזה מפירנצה

עם רכב: השכרת רכב מעניקה לכם כמובן את הגמישות לנסוע בקצב שלכם ולחקור את האזור הכפרי של טוסקנה. הנסיעה מפירנצה לפיזה אורכת בדרך כלל בין שעה ורבע לשעה וחצי, דרך הכביש המהיר SGC Firenze-Pisa-Livorno. יש לקחת בחשבון כי חניה בפיזה עשויה להיות מאתגרת ומומלץ מאוד לחנות מחוץ למרכז העיר, משם ללכת ברגל או לנסוע בתחבורה ציבורית עד למגדל.

ברכבת: למתניידים ללא רכב, הדרך הנוחה ביותר לנסוע מפירנצה לפיזה היא ברכבת. רכבות יוצאות בתדירות גבוהה מתחנת סנטה מריה נובלה (Santa Maria Novella station) שבפירנצה לתחנת Pisa Centrale. הנסיעה אורכת כשעה, תלוי בשירות הרכבות הנבחר (רכבות אזוריות איטיות יותר אך זולות יותר, בעוד שרכבות בינעירוניות נחשבות למהירות יותר אך גם מעט יקרות יותר). מתחנת הרכבת של פיזה, המגדל הנטוי נמצא במרחק של כ-20 דקות הליכה. כמו כן, ניתן גם לקחת אוטובוס מקומי או מונית.

באוטובוס: שירותי אוטובוסים שונים פועלים בין פירנצה לפיזה. אוטובוסים נחשבים לדרך חסכונית יותר אך הנסיעה לרוב לוקחת זמן רב יותר. נקודת הירידה בעיר פיזה נמצאת בדרך כלל ליד תחנת הרכבת, ממנה ניתן ללכת ברגל או לקחת אוטובוס או מונית למגדל הנטוי.

סיורים מודרכים מפירנצה לפיזה

סיורים מודרכים מפירנצה לפיזה מציעים דרך נוחה ואינפורמטיבית לבקר באחד מציוני הדרך האייקוניים ביותר באיטליה- המגדל הנטוי של פיזה כמובן. מפירנצה יוצאים אינספור סיורים שכאלו, משתנים באורכם ובאתרי הביקור. 

סיורים של חצי יום: פופולאריים עבור מטיילים שרוצים לבקר רק בפיזה, מבלי לחקור עיירות וכפרים טוסקניים אחרים בדרך. אורכו של הסיור הוא בדרך כלל כ-5 עד 6 שעות והוא מתמקד בעיקר במגדל הנטוי ובפיאצה דיי מירקולי.

סיורי יום שלם: כוללים לרוב אתרים נוספים בעיר פיזה ועצירות ביניים בעיירות אחרות בטוסקנה. משך הסיור נע בין 8 ל-12 שעות. בין האתרים שבהם תוכלו לבקר- העיירה לוקה, העיירה סיינה או דרך היין של טוסקנה. 

סיורים פרטיים: מציעים חוויה מותאמת אישית- ניתן להתאים את הסיור כך שיכלול תחומי עניין ספציפיים, כגון קולינריה מקומית או צילום.

כלל הסיורים המודרכים מציעים

תחבורה: הובלה הלוך ושוב מפירנצה, לרוב באוטובוס או מיניוואן ממוזגים ונוחים.

מדריך מקצועי: שמציע תובנות על ההיסטוריה והארכיטקטורה של המגדל הנטוי ואטרקציות אחרות בפיזה. לרוב דובר אנגלית (ניתן למצוא גם בשפות הדרכה אחרות).

כרטיסי כניסה: חלק מהסיורים כוללים כרטיסי דילוג על התור לטיפוס על המגדל הנטוי. מומלץ לבדוק זאת בעת רכישת כרטיסי הסיור. 

זמן פנוי: רוב הסיורים מציעים זמן פנוי לחקור את פיזה באופן עצמאי.

דברים שיש לקחת בחשבון

הזמנה מראש: סיורים פופולאריים עשויים להתמלא במהירות, במיוחד בעונות שיא התיירות, ולכן מומלץ להזמין אותם זמן רב מראש.

אפשרויות שפה: ודאו שהסיור זמין בשפה שתרגישו בנוח איתה.

מחיר: עלויות הסיור עשויות להשתנות בהתאם למה שהסיור מציע. בדקו מה כלול בתוכו (דמי כניסה, ארוחות וכו') כדי למנוע הפתעות.

המגדל הנטוי של פיזה- מה עושים חוץ מלצלם?

בואו נהיה כנים, רובנו המוחלט מגיעים לביקור במגדל הנטוי של פיזה כדי להצטייד בכמה תמונות מעוררות קנאה שיהפכו כנראה לתמונות האייקוניות של החופשה שלנו. אין בזה כל רע, בכל זאת הגענו לאיטליה כדי להיות תיירים מן המניין. אז כן, כאן במגדל הנטוי של פיזה, אחד מציוני הדרך המצולמים ביותר בעולם, תוכלו לצלם את התמונה הקלאסית של 'להחזיק' או 'לדחוף' את המגדל, או אפילו להיות יצירתיים יותר ולמצוא כמה נקודות מבט שונות. חקר המגדל הנטוי של פיזה הוא חוויה ייחודית ובלתי נשכחת, שכן לא מדובר רק בביקור במבנה היסטורי, אלא גם בעיסוק בתופעה אדריכלית וסמל לכושר ההמצאה האנושי. אך מלבד תמונות מיוחדות ומצחיקות, המגדל מציע עוד כמה חוויות:

טיפוס על המגדל

חוץ מהצילומים המרגשים, גולת הכותרת של הביקור במגדל הנטוי היא ללא ספק ההזדמנות לטפס עליו. אותו טיפוס מצריך עלייה ב-294 מדרגות בגרם לולייניות צר, ובשל הטיית המגדל, הטיפוס עלול להרגיש חריג ומעט מאתגר. וברגע שמגיעים לפסגה, מובטח לכם נוף עוצר נשימה של העיר פיזה וסביבתה הציורית. 

תא הפעמונים של המגדל

בראש המגדל נמצא חדר הפעמונים של פיזה ובו שבעה פעמונים, כל אחד מייצג תו מוזיקלי בסולם המז'ור. החוויה של לראות את הפעמונים ההיסטוריים האלה מקרוב היא מיוחדת, כל זאת על רקע נופים מעוררי השראה.

להתלהב מהפלא האדריכלי

מלבד היותו נטוי ומיוחד, המגדל הוא יצירת מופת של אדריכלות אירופאית של ימי הביניים. עיצובו כולל אלמנטים גותיים וסגנון רומנסקי, מאופיין בקשתות המעוגלות שלו ובאלמנטים המורכבים. 

חשוב לדעת

כרטיסים: בעוד שהכניסה למתחם שמסביב למגדל הינה חינמית, עלייה לתצפית מצריכה כרטיס. מומלץ לרכוש כרטיסים מראש. תוכלו לבחור בין מגוון רחב של כרטיסים, מכרטיס סטנדרטי דרך כרטיס דילוג על תורי ההמתנה הארוכים למגדל ועד לכרטיס שכולל כניסה לקומפלקס האתרים- טיפוס על המגדל, כניסה לקתדרלה ובית הקברות הסמוך.

שעות הפתיחה: מגדל פיזה והקומפלקס שסביבו פתוח למבקרים כל ימות השבוע. שעות הפתיחה משתנות מחודש לחודש, ולכן יש להתעדכן באתר האינטרנט הרשמי של פיזה טרם ביקורכם.

האתרים הנוספים שמסביב למגדל פיזה

המגדל הנטוי של פיזה מוקף בכמה אתרים מרהיבים, לכל אחד משמעות היסטורית ותרבותית משלו. אתרים אלו הם חלק מכיכר הניסים של פיזה, ה-'פיאצה דיי מיראקולי', אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, יחד מהווים את אחד מהמתחמים האדריכליים הנערצים בעולם.

קתדרלת פיזה (Duomo di Pisa)

פאר אדריכלי: קתדרלת פיזה, שממוקמת ממש לצדו של המגדל הנטוי, היא יצירת מופת של אדריכלות רומנסקית. הקתדרלה נבנתה עוד לפני המגדל, כבר בשנת 1063, והיא כוללת חזית מרהיבה מעוטרת בשיש, פסיפסים וגילופים מורכבים.

פאר פנימי: בפנים, הקתדרלה מתהדרת בחלל מרכזי מרווח וקסום עם עמודים, תקרה מוזהבת, ומגוון של יצירות אמנות, כולל המזבח המפורסם שלה מאת ג'ובאני פיזאנו. תמהיל הסגנונות האמנותיים משקף תקופות והשפעות היסטוריות שונות בתוך חלל מורכב ומפואר, כזה שמציג את הוד ההיסטוריה.

משמעות דתית: ככנסייה העיקרית של פיזה, לקתדרלה חשיבות דתית גם כיום, משמשת עדיין כמקום פולחן פעיל, מארחת תפילות וטקסים קבועים.

הפטיסטריום של פיזה- בית הטבילה של יוחנן הקדוש (Battistero di San Giovanni)

שילוב סגנונות ייחודי: בית הטבילה, שנבנה כהוקרה ליוחנן המטביל הקדוש, ידוע בשילוב של סגנונות אדריכליים רומנסקיים וגותיים. בנייתו החלה בשנת 1152, ולקח יותר מ-200 שנה להשלימה.

אקוסטיקה מרשימה: הפטיסטריום בולט במיוחד בשל האקוסטיקה המושלמת שלו, כשצוות המקום מדגים לעיתים קרובות את הדבר כדי להציג בפני המבקרים את אפקטי ההד המדהימים. חלל הפנים דליל יחסית, אבל הדוכן שבמרכזו מרהיב ביופיו. 

בית הטבילה הגדול ביותר באיטליה: זהו בית הטבילה הגדול ביותר באיטליה, מפורסם במיוחד בשל הסגנונות האדריכליים שלו, דלתות הברונזה המפוארות והכיפה המתנשאת. 

Pisa
קתדרלת פיזה המרהיבה
Pisa
הפטיסטריום של פיזה

בית הקברות של פיזה (Camposanto Monumentale)

בית הקברות של פיזה, ה-"קמפוסנטו', ממוקם בקצה הצפוני של הפיאצה דיי מירקולי, ממש ליד המגדל הנטוי. בית הקברות מוקף החומה מפורסם בזכות סיפורו הצבעוני, כשעל פי האגדה נבנה על אדמה קדושה. הקלויסטרים הגותיים האלגנטיים שלו מקיפים חצר שלווה, יוצרים אווירה קסומה שעומדת בניגוד לאתרי התיירות ההומים שבקרבת מקום. 

בפנים, הקמפוסנטו מחזיק באוסף מרשים של סרקופגים (ארונות קבורה) רומיים, מצבות מימי ביניים ופסלים, משמש כמקום מנוחתם האחרון של תושבים פיזנים רבים. קירות המתחם היו מעוטרים פעם בסדרה של ציורי קיר מורכבים מאת אמני הרנסנס, רבים מהם ניזוקו בצורה טרגית במהלך מלחמת העולם השנייה. למרות זאת, מאמצי השיקום הצליחו להציל ולשחזר חלקים מיצירות האמנות היקרות הללו, תוך שמירה על הצצה להיסטוריה האמנותית העשירה של פיזה.

הקמפוסנטו של פיזה עומד לא רק כבית קברות, אלא כסמל לעברה המפורסם של פיזה, אתר שמשלב היסטוריה, אמנות וגם סיפור מהאגדות.

מוזיאון האופרה דל דואומו (Museo dell'Opera del Duomo)

מוזיאון הדואומו של פיזה שממוקם גם הוא בכיכר הניסים המרכזית, משמש כשומר ההיסטוריה האמנותית והאדריכלית העשירה של העיר. המוזיאון מציע למבקריו מסע מרגש דרך ההיסטוריה והאמנות של המתחם המפואר הזה- המגדל הנטוי, הקתדרלה, בית הטבילה והקמפוסנטו. 

בין כותלי המוזיאון תמצאו אוספי אמנות וממצאים ארכיאולוגיים ובהם פסלים מקוריים, שרידים מימי הביניים וחפצי דת, רבים מהם היו בעבר חלק ממבני הפיאצה. בין התערוכות היוקרתיות של המוזיאון ניתן למצוא שרידים של פסלים ויצירות אמנות שעיטרו את המבנים ההיסטוריים הללו, מציעים תובנות לגבי האבולוציה של האמנות הרומנסקית ​​הפיזנית. 

המוזיאון מציג גם דגמים מפורטים ומסמכים היסטוריים שמספקים סקירה מקיפה על מאמצי הבנייה והשיקום של מגדל פיזה והאתרים שמסביבו. מוזיאון זה לא רק משמר את הממצאים ההיסטוריים מעברה של העיר, אלא גם מספר את סיפורם של הפלאים האדריכליים שלה, מגשר על הפער שבין עבר להווה, מאפשר למבקרים להעריך את העומק והרוחב של המורשת התרבותית של העיר פיזה.

טיפים לביקור מושלם במגדל פיזה

הזמינו כרטיסים מראש: המגדל הנטוי הוא אחד מאתרי התיירות הפופולאריים ביותר באיטליה. כדי למנוע תורים ארוכים ולהבטיח את מקומכם, עדיף להזמין כרטיסים מראש, במיוחד אם אתם מתכננים לטפס לפסגת המגדל.

תזמון הביקור: האתר נוטה להיות פחות צפוף מוקדם בבוקר או מאוחר יותר אחר הצהריים. ביקור בזמנים אלו יכול לספק חוויה נעימה יותר, ולאפשר לכם להימנע מהעומס של הצהריים וליהנות מהאתר בקצב נינוח ונעים יותר.

הצטיידו בנעליים סגורות: חובה להצטייד בנעליים סגורות ונוחות שיאפשרו לצלוח בקלות את הטיפוס במדרגות הצרות והמפותלות של המגדל. 

טיפוס על המגדל: היו מוכנים למאמץ הפיזי של טיפוס על המגדל. המדרגות תלולות ועשויות להיות מאתגרות, זאת לצד ההטייה של המגדל שמוסיפה לאתגר. אבל, ויש אבל גדול- ברגע שתגיעו למעלה, תשכחו את הטיפוס המאתגר כשליבכם יתמלא בנופים עוצרי נשימה.

צילום: האזור שמסביב למגדל מושלם כמובן לתמונות אייקוניות. היו יצירתיים עם התמונות שלכם, אבל נסו גם לתפוס את היופי של המגדל וסביבתו ללא ההמונים.

חקרו את סביבת המגדל: הקצו זמן גם כדי לחקור את הפלאים הארכיטקטוניים האחרים בפיאצה דיי מירקולי, כגון הקתדרלה, בית הטבילה והקמפוס נטו (בית הקברות).

היזהרו מכייסים: כמו בכל יעד תיירותי פופולארי, שימו לב לחפציכם. שמרו על התיקים והטלפונים שלכם, במיוחד באזורים ההמוניים שבכיכר.

לסיכום, ביקור במגדל הנטוי של פיזה הוא חובה מוחלטת, לא רק בשביל לעורר קנאה בקרב המשפחה והחברים עם התמונות ה-'יצירתיות' שבהן אתם מנסים לדחוף או להחזיק את המגדל  (תוספת חיונית לכל פיד אינסטגרם שמכבד את עצמו), אלא בשביל את השמחה והעונג שבלחוות את אחת מהטעויות האדריכליות המפורסמות בעולם, כי איפה עוד אפשר לטפס על מגדל שנראה כאילו שתה כוס אחת יותר מדי של קיאנטי?. הזווית המיוחדת שלו מציעה לנו המבקרים פרספקטיבה ייחודית, פיזית ומטאפורית, מזכירה לנו שלפעמים בחיים, כמו בארכיטקטורה, חוסר שלמות קטן יכול להוביל למשהו יוצא דופן.

לחזור למשהו ספציפי?
דילוג לתוכן